За втори път след 2016 година ще има български представител на инициативата "Сокър ейд", която организира благотворителни мачове в помощ на футбола. В тях едни срещу други се изправят футболни легенди и знаменитости. След като преди 3 години участие в мача взе Димитър Бербатов, сега сред ВИП гостите ще бъде Кирил Евтимов. БЛИЦ СПОРТ научи, че бургазлията, известен като Човека в кадър, се е сдобил с ценната покана благодарение на един от участниците - Робер Пирес, с когото е добър познат. 

За разлика от последните няколко футболни срещи, състояли се на "Олд Трафорд", новата порция шоу "Англия срещу останалия свят" ще се проведе на стадиона на Челси – "Стамфорд Бридж", в неделя 16 юни. В нея участие ще вземат плеяда от световни знаменитости от спорта и шоубизнеса като феноменалните лекоатлети - Юсейн Болт и Мо Фара, певецът Найл Хорън, актьорът Джеймс Макавой и др. Футболното присъствие също е зашеметяващо като се започне с легендите на лондонския Челси Джон Тери и Джо Коул и се премине през тези на Ливърпул Джейми Реднал, Джейми Карагър, Майкъл Оуен и Глен Джонсън. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Топчиите“ ще бъдат представени от големия вратар Дейвид Сиймън. За останалия свят ще демонстрират умения освен световния шампион Пирес, още и емблематичният французин Ерик Кантона, Роби Кийн, Дидие Дрогба, Рикардо Карвальо, Майкъл Есиен, Жулио Сезар и Роберто Карлош. Треньори на отборите ще бъдат Хари Реднап за „Останалия свят“ и Сам Алърдайс за Англия. На полувремето зрителите ще забавлява нашумялата поп-звезда Рита Ора.  

Кирил Евтимов е чест гост на мачовете на Челси и се познава с повечето от бившите и настоящи играчи на тима. Със сигурност той ще има възможността да се види и поговори отново с Джон Тери, Джо Коул, Дрогба, както и с близкия си приятел Роберт Пирес.

Един от главните основатели на инициативата "Сокър ейд" е мегазвездата Роби Уилямс. Изпълнителят на песента „Feel” е голям почитател на футбола и доста често практикува любимата на милиони игра. Любопитно е, че за повече от 12 години, от както се изигра първият подобен мач инициативата „Сокър ейд“ за УНИЦЕФ е събрала над 30 млн. английски лири. Досега в благотворителната спортна кауза са участвали голям брой световни звезди, като царя на футбола Пеле, Диего Марадона, Роналдиньо, Дейвид Бекъм, Зинедин Зидан, Ван дер Саар, Яп Стам, Уди Харелсън, Майкъл Шийн и др. Всеки, който желае да направи дарение може да го стори на следния линк - ТУК.