Българският нападател на Партизан Валери Божинов изуми с изказване пред сръбските медии. Нападателят е от няколко дни в гранда от Белград и обект на сериозен интерес от страна на медиите в Сърбия. Пред изданието „blic.rs” Божинов заяви, че не пие, не пуши и не ходи по дискотеки, макар да е снимам стотици пъти по родните нощни клубове.

„Не пия, не пуша и не ходя по дискотеки. Българските медии ме снимаха, докато бях в един ресторант и използваха това. Веднага подхващат „Валери това, Валери онова“. Виждам, че се споменава и жена ми, че ме е оставила наскоро. Не знам какви са причините, но не обръщам внимание на тези глупости“, коментира Божинов.

„За мен най-важното е какво ще се пише и говори за играта ми. Моят живот си е мой, но някои никога няма да ме оставят на мира“, добави 29-годишният нападател.

„Не разбирам амбициите от тима „искаме в Шампионската лига, но ще се задоволим и с Лига Европа”. В Лисабон и Манчестър играх в Шампионската лига и знам, че отбор, който се осланя само на индивидуалности, колко и да са качествени, няма как да успее. Ако отборът даде своя максимум, ще имаме късмет в Белград да дойдат отбори като Ювентус, Реал, Барселона или Челси“, допълни Божинов.