Известният бегач и рекордьор Кирил Николов застава на старт утре в италианските Доломити, където ще се проведе юбилейното 20-о издание на "Dolomites SkyRace". Състезанието е шести кръг от Световната купа по скайрънинг. Дизела е трети към момента и амбициите му са за призово класиране и в тази надпревара, след като при предходния си старт завърши трети на "Olympus Marathon". 

За Николов това ще бъде първо състезание след сватбата му. Миналата събота Дизела мина под венчилото с любимата си Ивелина. Красивото събитие се състоя в парка на ПЖИ, като този път Кирил не бяга с бясно темпо, както сме свикнали да го виждаме, а се раздаде в танците и забавленията, продължили часове наред. 

Купонът обаче вече е на заден план и пред Дизела предстои поредното тежко изпитание. Николов ще се състезава, докато кара медения си месец със съпругата си в Доломитите. 

Стартът на "Dolomites SkyRace" е утре в 9:30 часа българско време, а участниците са 750! 

Трасето е с дължина 23,5 километра с близо 2000 метра положителна денивелация. Стартът и финалът ще бъдат на площад Маркони в град Канацеи.

Организаторите на събитието демонстрираха голямото си уважение към Николов, поставяйки го в списъка на фаворитите. 

Пожелаваме успех на Дизела и да продължава да ни радва с постиженията си! А със спътницата в живота му да бъдат все така щастливи и вечно усмихнати. Нека с рози е окичен животът им до старини!