„Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ излиза на екран на 25 октомври, съобщават създателите на филма, информира 24rodopi.com. Заснемането на новия проект на продуцента Мустафа Услу, чиито филми „Айла“ и „Мюслюм“ бяха много успешни в Турция, стартира през април. Ролята на покойния легендарен щангист от момчилградското село Птичар е поверена на младия актьор Хаят ван Ек, който е роден през 2006 година в Амстердам. Баща му е холандец, а майка му туркиня. През 2006 година семейство Ван Ек се установява да живее в Турция.

Докато филмовият екип продължава със своите проучвания в България, Хаят Ван Ек не спира със своите тренировки, пишат турските медии. Във филма той ще играе със синьото трико на Наим, с което го помнят милиони почитатели и зрители по света. Тренировките на младия актьор се водят под ръководството на брата на Наим Сюлейманоглу - Мухарем Сюлейманоглу, и голям екип от специалисти и диетолози.

Сценаристи на „Джобния Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ са Синем Услу и Мерт Дикмен, режисиран е Йозер Фейзиоглу, да бъде на големия екран през октомври. В продукцията са ангажирани известни турски актьори. Ролята на бащата на Наим е поверена на актьора Йеткин Дикинджилер, който е познат у нас от някои турски сериали. В ролята на майката на Наим пък ще се превъплъти Селен Йозтюрк. Филмът ще бъде сниман в България, Турция и Азербайджан. Ще има кадри от родния му кърджалийски край и от Белене.

Бягството от България, спортната кариера в Турция, срещи и събития, личности, белязали живота на Наим Сюлейманоглу ще бъдат пресъздадени на екрана, посочват от продукцията. В забележителната си спортна кариера трикратният олимпийски шампион има регистрирани 47 световни рекорда. 6 пъти е бил европейски и 7 пъти световен шампион. Той е първият щангист в света успял да вдигне щанга, надхвърляща три пъти собственото му тегло.