Снимките на биографичната мегапродукция за Наим Сюлейманоглу се преместиха в България. Работата на снимачния екип на "Джобният Херкулес-Наим Сюлейманоглу" в Момчилград вече е към края си. 21-годишният актьор Хаят ван Ек, който изпълнява главната роля, преди дни присъства на откриването на паметника на легендарния щангист в града.

Той направи и обиколка из Кърджали, където хората бяха поразени, че младият актьор е като двойник на младия Наим Сюлейманоглу. „Удивителна е приликата с легендарния Наим!“, твърдели местните жители, цитирани от „Rodopi24“.

Хаят ван Ек е от смесен турско-холандски произход. Майка му е туркиня, а баща му холандец. От шестгодишен той живее в Турция. За да влезе в ролята на Наим Сюлейманоглу, актьорът усилено се занимава с вдигане на тежести под ръководството на Мухарем Сюлейманоглу – братът на легендарния щангист. Други двама по-малки изпълнители пресъздават детските години на Наим в България, откъдето тръгва към големия спорт.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Селен Йозтюрк изпълнява ролята на майката на Наим Сюлейманоглу, а Йеткин Дикинджилер, известен с участието си в турските сериали, ще влезе в кожата на бащата на Наим. Ролята на първия треньор на Наим, роденият в България щангист Енвер Тюркилери, който се изселва в Турция през 1989 г., е поверена на Гюркан Уйгун.

В неделя бяха заснети масови кадри с много статисти. Бяха ангажирани мъже и жени на възраст между 40 и 50 години, като най-доволни от местните бяха собственици на стари съветски автомобили, които влязоха в употреба за лентата. Освен в Кърджали и Момчилград, филмът се снима на места в Турция и Азербайджан. "Джобният Херкулес-Наим Сюлейманоглу" ще пресъздаде целия живот на легендарния щангист, включително бягството от България и знакови негови срещи с известни личности.