Най-добрия ни тенисист Григор Димитров отговори на любопитни въпроси на фенове в социалните мрежи. Българинът разказа кое е най-важното нещо за него сутринта, как тенисът сее превърнал в голямата му любов и с коя известна личност би искал да се запознае.

"Ритуали? Зависи по кое време на деня играя. Обикновено се събуждам доста рано и най-важното нещо сутрин е да си изпия кафето. След това постепенно се събуждам, чета новини или книга, а ако имам повече време на разположение отивам във фитнеса за малко, след което закусвам", заяви той.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Григор говори дали е работил със спортен психолог. "Да, работил съм. Дори когато имаш чудесно семейство и приятели около себе си идва момент, в който искаш да започнеш да опознаваш самия себе си по-добре. Това важи с особена сила за тенисистите, които непрестанно пътуват и са далеч от дома. Винаги е хубаво да проведеш откровен, конструктивен диалог със себе си, но в същото време е добре до теб да има квалифициран професионалист, който да ти помогне да се справиш с всички емоции, които изпитваш. Мисля, че работата със спортен психолог определено помага", добави Гришо.

"Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът е в кръвта ми. От момента, в който хванах ракета за пръв път, тенисът се превърна в голямата ми любов. Много хора ме питат какъв щях да съм, ако не бях тенисист, и никога не мога да отговоря на този въпрос, защото за мен никога не е имало алтернатива. Така се влюбих в тениса", признава той.

"Извън тениса би бил каубой, не знам (смее се). Винаги съм обичал да шофирам и съм любител на адреналина, така че може би бих стана автомобилен състезател", добави Григор.

"Ако можех да избирам една известна личност, с която да се запозная, това е Мерилин Монро. Има толкова много мистерии около нея, така че наистина не бих отказал да прекараме малко време заедно", добави Димитров, който тази вечер (около 19:30 часа) излиза срещу испанеца Пабло Андухар в двубой от втория кръг на турнира в Антверпен (Белгия).