Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева даде курбан за здраве и късмет на всички състезатели и треньори по повод вчерашния Илинден. Шефката празнуваше имен ден и това също бе повод за скромното събиране в двора на къщата й в Драгалевци.

Свещеник отслужи молебен за здраве, а освен Илиана Раева присъстваха двете й дъщери Славея и Виолета, както треньорите Ина Ананиева и Даниела Велчева. Там бяха и петте момичета от ансамбъла Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и Любомира Казанова. Всички запалиха и свещички за здраве в параклиса в двора на дома.

Момичетата подариха на Илиана Раева картичка с поздравление: "Нито един ансамбъл няма да ви обича толкова много, колкото нас." Отдолу бяха написани имената на всички момичета включително и Цвети Стоянова, за която също всички се помолиха за здраве и бързо възстановяване.

Индивидуалистките Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и треньорките им Ефросина Ангелова и Бранимира Маркова пропуснаха курбана, тъй като вече бяха тръгнали за Баку.

Всички вече са в столицата на Азербайджан от сряда вечерта. Днес са първите тренировки, а Световната купа започва в петък и продължава събота и неделя. Това е последната Световна купа в кариерите на четирите момичета от ансамбъла - Михаела, Ренета, Цветелина и Христиана. Финалното им състезание в цялата кариера е Олимпиадата в Рио де Жанейро.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА