Христо Стоичков обясни, че му е много добре като журналист и не мисли да възобновява треньорската си кариера. Днес Камата организира бляскава церемония в хотел "Маринела", на която представи бранда си "H8S", който грее не само върху дрехи, а и върху хранителни продукти, включително суджук във формата на осмица. 

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. има и собствен сайт - 8hristo.com. Камата беше подкрепен на сцената от спортния журналист Владимир Памуков, с когото заедно написаха бестселъра „Историята. Христо Стоичков“. 

Сред гостите, които уважиха събитието бяха временния президент на БФС Михаил Касабов, Любо Ганев, олимпийската шампионка Таня Богомилова, актрисата Аня Пенчева, Ники Кънчев и още редица известни имена. 

На пресконференцията Стоичков обясни, че не мисли за завръщане във футбола. "Супер ми е като журналист (б.р. - Ицо вече шеста година е част от американския канал "Унивижън"). Имам шест златни глобуса в телевизията, гордея се с този факт. Трудно ми се отказва интервю. Дори мога да кажа, че за тези 6 години никой не ми е отказал. Дори не ми се налага да задавам много въпроси. Просто оставям събеседника да говори, изслушвам го внимателно, за да може да каже всичко, което иска. Да, на моменти работата е малко напрегната, но ми харесва. Сега се прибирам в Маями, защото имам задачи", каза Стоичков.

Всеки негов фен вече може "да влезе в дрехите му". Камата официално презентира своята модна линия с марката "H8S". Тя е направена съвместно с Виктор Драголов - син на легендата на Берое Васил Драголов. 

Всеки желаещ да си купи артикули от марката "H8S" може да влезе във виртуалния магазин на официалния сайт на Стоичков. Ежемесечно на сайта ще се добавят нови артикули, които да радват и вдъхновяват почитателите на Камата и футбола.

Партньор №1 в него е издателска къща "Софтпрес", която издаде книгата "Историята", написана съвместно с Владимир Памуков. Само в България тиражът й достигна 70 000 броя. На днешната церемония Стоичков официално даде старт на продажбите на английски и испански. Заради пандемията на два пъти пропадна премиерата в Барселона. Но по желание на испанския гранд още на следващия мач срещу Севиля ще бъдат раздадени 45 копия на журналисти.

Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ