Спортист №1 на България за 2012 година Кубрат Пулев се закани да бие Владимир Кличко във всичко. Кобрата заяви, че със сигурност шофира по-добре от легендарния украинец, след като получи ключовете за чисто нов автомобил Опел "Инсигния". Наградата му беше връчена от шефа в "Левски" Иво Тонев, който е Председател на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Именно тотото връчи новите коли на Кобрата и Треньор №1 на България за 2012 година Михаил Таков.

Призьорите бяха наградени не само от Тонев, а и от Свилен Нейков, който сподели, че Кубрат и Таков абсолютно заслужено са били избрани за най-добри. Спортният министър изрази възхищението си от работата в Българска федерация по бокс. Пулев благодари за поредната награда, която му се връчва, а също така сподели къде ще посрещне 2013 година.

"Ще си я карам колата. Шофирам не по-лошо, отколкото играя бокс, така че мога да се пусна и на автомобилно състезание с нея. За мен това не е проблем. Ако има за клас "Любителски коли"... на всякакво състезание мога да участвам. Не мисля, че съм много по-лош от състезателите. Със сигурност шофирам по-добре от Кличко. Може би още сега ще изпробвам колата. Най-вероятно ще я карам в София", заяви Кубрат Пулев, на който след няколко месеца предстои решителен сблъсък с поляка Томаш Адамек, а победителят от него ще излезе на ринга срещу Владимир Кличко.

"Адамек е препятствието преди Кличко. Март или април ще се срещнем, зависи на коя галавечер ще играем. Най-вероятно в Германия ще се боксираме. Имаше предложение мачът да е в САЩ, но това е договорка между агентите", коментира Кобрата.

"Благодаря на спортното министерство, на г-н Нейков, на Красимир Инински за добрата работа във федерацията, на моя треньор Михаил Таков, на спортния тотализатор за тези награди и на всички в България, които ме избраха за Спортист на годината. За мен това е силен жест, който допринесе за възприятието ми за успехите - така ги чувствам още повече. Взех най-голямата награда в България. За мен това е една огромна награда, защото аз съм си българин и живея тук. Нова година ще прекарам в България, защото моята приятелка (б.р. - фолкпевицата Андреа) е по участия. Ще бъда с нея. Всичко спечелих, което можех. Аз съм предоволен от себе си. Няма да спра с това, ще продължавам да работя и да се трудя още повече. Тези награди са един пауър за мен", сподели щастливият Кубрат Пулев. 

"Спортното министерство направи всичко възможно, за да върне бокса там, където му е мястото. Миналата година никой не можеше да си представи, че ще направим всичко това. То нямаше да бъде възможно без президента на федерацията Красимир Инински и без всички треньори в страната. Те вдигнаха летвата и всички заедно успяхме", сподели пък Михаил Таков, който е личен треньор на най-добрия български боксьор.

2_16.JPG
Снимка: БУЛФОТО