Най-скъпият футболист в света Неймар посрещна 27-ия си рожден ден с бляскаво парти, на което присъстваха съотборниците му в ПСЖ и много други популярни личности. Сред гостите бяха Ди джей Боб Синклер, бразилският певец Уесли Сафадао и световният шампион по сърф Габриел Медина. Тържеството се проведе в модерния „Павилион Габриел“ близо до Шанз-Елизе.

Празничната вечер на Неймар, който в момента лекува контузия, беше под мотото „Nuit Rouge” (Червена нощ). Затова и всички присъстващи трябваше да бъдат облечени в червено. Дори и патериците, с които бразилецът се придвижва, бяха боядисани в този цвят. Дори и с тях той се включи в песните и танците на партито.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Неймар направи обръщение към своите гости, при което не успя да сдържи сълзите си.

„Спортистите разбират колко ми е трудно в този момент, когато трябва да се придвижвам с патерици. Вие обаче ми помагате да остана силен. Сега отново се почувствах щастлив, тъй като виждам събрани моето семейство, най-добрите ми приятели и съотборниците ми.

Много ми се иска да мога да изляза на терена и да правя това, което обичам най-много – да играя футбол. За рождения си ден бих искал да получа здрава кост. Това щеше да е най-добрият подарък“, обяви Неймар и призна, че дори е мислил да отмени тържеството.

„Молих се на Бог и исках да ми даде достатъчно сили и подкрепа, за да мога да премина през тези трудности, с които се сблъсквам в момента. Трудно ми е бъда извън футбола, тъй като той е сред нещата, които ме правят щастлив. Вие, моите близки, ми помагате да се възстановя. Вие сте моята радост. Благодаря ви“, завърши бразилецът.