Тя безспорно е една от най-красивите състезателки по художествена гимнастика, които България е имала. Тя бе част от „златните момичета“, които се състезаваха от 2009-та до 2016 година. Тя е Снежана Дечева и извървя почти целия път на тима. Присъедини се към ансамбъла през лятото на 2013-та и остана до лятото на 2016 година. Снежи бе резерва на отбора и бе важна част от колектива, който стигна до бронзовия медал на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Тя бе в Бразилия заедно с останалите момичета и изживя щастливите моменти със съотборничките си.

Така се случи, че Снежи последна се отказа от отбора – през януари 2017 година, след като не остана в настоящия ансамбъл. И не стоя дълго без гимнастика. От няколко месеца Дечева е част от един от най-новите, но и най-развиващи се клубове „София спорт“, който бе основан от Кристина Шикерова.

„Много благодаря на всички, че ме приемат и ми помагат в работата. Давам всичко от себе си и много обичам да работя с децата. Те имат много хубава и чиста енергия, обожавам ги“, каза Снежана пред БЛИЦ. И допълни: „Радва ме това, че на малките им харесва да тренират с мен.“

Като доказателство за доброто отношение между доскорошната състезателка и децата говорят и фактите от последните дни. Всекидневно Снежи е затрупана с картички и рисунки от децата, които изразяват тяхната обич към нея. А от клуба й написаха: „Това е знак, че си на правилния път. Децата са безпогрешен радар за добротата и искреността. Продължавай в същия дух - детската любов ще ти показва неизменно вярната посока. Радваме се, че си част от нашия екип!

Снежана Дечева игра на Световната купа в Санкт Петербург и на световното първенство в Киев през есента на 2013 година. След това продължи да бъде част от тима, а сега последва някои от момичетата, които вече поеха по треньорския път. Катрин Велкова, Михаела Маевска, Любомира Казанова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова са треньорки, а сега вече и Снежана Дечева. Единствените, които засега не са треньорки, са Християна Тодорова и Ренета Камберова. Хриси обаче е международен съдия, а Рени стана отговорник на спорта в родния си град Пазарджик.

Животът на Снежана Дечева обаче не е само художествена гимнастика. Вече писахме, че едно от хобитата й е да рисува, както и да покачва адреналина с най-различни екстремни изживявания. Чаровницата подготвя и още нещо, но затова друг път...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ