Какво прави ослепителната красавица Снежана Дечева половин година, след като прекрати кариерата си на гимнастичка? В края на месец януари Снежи се отказа от активна състезателна дейност, последна от златните момичета. Тя беше неизменна част от любимките на България в продължение на повече от четири години. Дечева стана резерва на тима веднага след Олимпиадата в Лондон и изкара целия олимпийски цикъл до миналото лято. Дори продължи подготовка и с новия тим, но още в началото се отказа.

Преди няколко дни чаровната състезателка загатна за друг талант извън килима по гимнастика. Снежи публикува в една от социалните мрежи снимка, на която твори с боички върху платно. Това подбуди любопитството ни, тъй като знаехме за съвсем други нейни хобита.

„Ами да, понякога оставам сама с боичките и платното. Не знам дали бих могла да го нарека рисуване, но обичам да цапам по платното (смее се). Първото произведение се получи интересно”, разказва Снежана Дечева пред екипа ни.

„За първи път имам свободно време през лятото и съм се отдала на истинска почивка – прекарвам време с приятеля ми, семейството и останалите ми приятели. Обичам да ходя на кино, на разходка с приятели, обичам да бъда дейна през целия ден. Постоянно си търся време и намирам време да спортувам – във фитнеса или в парка”, допълни още Снежи.

А ние знаехме за ето това...

Преди няколко месеца Дечева се престраши и скочи с парашут. Това също е едно от хобитата й и няма нищо общо със спокойствието, рисуването, боичките и платното. „Много отдавна исках да го направя. Падам си по адреналина и страшно много ми хареса. Страх?! Не, по-скоро имаше вълнение, докато се изкачвахме със самолета нагоре. В момента на самия скок чувството беше неописуемо, изпитах уникална емоция”, разказва доскорошната състезателка по художествена гимнастика.

След бенефиса на 17 ноември миналата година, който изправи на крака 14 хиляди души и концертите на Слави, в които също взе участие, Снежи вече се вълнува от друго, семейно събитие. Тя помага за организирането на сватбата на по-голямата си сестра...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ