ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Боксовата звезда на България Кубрат Пулев официално е магистър по "Политика и бизнес" в УНСС.  Новата специалност вероятно ще помогне за спортиста за очакваното влизане в политиката, за което се говори от няколко години.

През 2018 година Пулев стана бакалавър, след като защити защити дипломна работа на тема "Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезатели по бокс" в НСА "Васил Левски".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сега боксьорът защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС", като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова - заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология".

Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни. 

"Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък", разказа впечатленията си тя пред bTV.

Доц. Симеонова допълни, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата.

По думите й Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май, за да се бие с американеца Джери Форест, изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

Кобрата и останалите дипломанти от магистърската специалност "Политика и бизнес" в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още отсега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до Америка.

“Чувствам се щастлив и удовлетворен от времето, в което успях да бъда част от магистърската програма по политология на УНСС. Време, което ми даде ценни знания и време, което ми даде възможност да срещна изключителни професионалисти сред преподавателите. Благодарен съм на ръководството на университета за този шанс.

“Образованието трябва да бъде приоритет за всеки човек, който иска да се развива. България разполага със страхотни университети и първокласни, ерудирани и доказани преподаватели”, каза Кубрат Пулев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК