Канадската тенисистка Бианка Андрееску обяви категорично пред феновете си, че не е лесбийка, разсейвайки всички спекулации по въпроса за сексуалната ѝ ориентация. 19-годишната канадка е първата тенисистка, триумфирала в този турнир от Големия шлем при дебютното си участие в основната схема. На финала на US Open през 2019 година тя победи легендата Серина Уилямс с 6:3, 7:5.

Андрееску използва карантината в Мелбърн, за да кореспондира с феновете си чрез социалните мрежи и да отговори на много въпроси. Последователите ѝ се интересуваха най-много от нейната сексуална оритентация и дали наистина е лесбийка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Нека само да поясня, че не съм лесбийка“, каза 20-годишната тенисистка, която ще вземе участие на Australian Open. Думите ѝ са подкрепени от факта, че тя имаше връзка със своя сънародник и тенисист Бенджаминг Сигуен през 2019 година.

Досега няколко тенисистки открито са декларирали своята хомосексуалност. Сред тях са белгийките Алисън Ван Уйтванк и Грийт Минен, австралийката Саманта Стоусър и нидерландката Ришел Хогенкамп.