Мис Национален отбор по футбол Радостина Тодорова не успя да попадне на финала на Мис Вселена. Красивата 20-годишна врачанка бе избрана да представя България в световния конкурс за красота, но, въпреки че разтуптя сърцата на американците в Лас Вегас, журито не я класира в Топ 15.

На полуфиналите Радост първо дефилира по традиционна народна носия, а след това свали дрехите и показа перфектна фигура в тура по бански костюми. С това тя накара най-престижните световни медии да я включат в материалите си, а английският "Дейли Мейл" написа за българската красавица: "Радостина Тодорова хвърли широка усмивка на зрителите, с която определено ги плени."

Носителка на престижната титла Мис Вселена 2015 стана 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вурцбах. Финалът на конкурса обаче беше помрачен от гаф. Огласявайки името на победителката, водещият погрешка обяви за Мис Вселена представителката на Колумбия - 21-годишната Ариадна Гутиерес Аревало. На главата й вече беше поставена короната, когато водещият Стив Харви започна да се извинява, че неправилно е прочел името в подадения му плик. В крайна сметка Гутиерес стана втора, а трета се нареди представителката на САЩ - 27-годишната Оливия Джордан.

"Приятели, направих каквото можах - борих се до края.... плаках, смях се, ядосвах се, на моменти дори не бях на себе си, но накрая просто ми олекна. Защото вие ме признахте за вашия победител! Малко или много моята кауза обедини България в една надежда - далечна, но и толкова реално достижима. Няма да спра да вярвам, че нашата родина е достойна да бъде на върха, защото наистина е така и ние никога не се предаваме! Благодаря за подкрепата, благодаря, благодаря, благодаря!!!", написа на страницата си във "Фейсбук" чаровната Радост.


______________________________1.jpg


______________________________2.jpg