Най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова подкрепи проекта на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерство на младежта и спорта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни". 24-годишната нападателка на италианския Наполи се включи със специално стимулиращо послание в рубриката "Шампионите споделят", която е насочена към това да мотивира младежите да се хранят здравословно, да спортуват активно и да се борят за мечтите си.

Нещо повече, звездата на родния женски футбол официално се присъединява към спортния отбор на "Докосни дъгата". Преди броени дни Евдокия Попадинова и д-р Денислава Ангелова проведоха среща, на която бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество, като петкратната футболистка №1 на България изрази категорична подкрепа и готовност да бъде неразривна част от добротворческата дейност на асоциацията занапред. 

Участието й в рубриката "Шампионите споделят" към проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни" е първата обща стъпка.

Евдокия Попадинова е родена е на 26 октомври 1996 година в Хаджидимово, а кариерата й започва в Спортика (Благоевград). Два пъти печели титлата в България с НСА София, след което става първата българска футболистка, играла в Англия - отначало в Бристол Академи, а после в Лондон Бойс. 

След това заминава за Щатите, където учи в университета в Охайо и облича екипите на ЮНОХ Рейсър (Лима) и Флорида Гълф Коуст Юновърсити. В Америка става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец. Впоследствие рита за датския Олборг, а в края на 2020 година преминава в елитния италиански Наполи. 

Евдокия Попадинова е неизменна част от националния отбор на България от 2013 година.

 

 

“ШАМПИОНИТЕ СПОДЕЛЯТ” ️ "Вярвайте, мечтайте и никога не се отказвайте!, гласи част от посланието на Евдокия Попадинова - петкратна футболистка №1 на България и настояща състезателка на елитния италиански Наполи Коя е Евдокия Петкратна носителка на приза Футболистка №1 на България Два пъти печели титлата в България с НСА София Първата българска футболистка, играла в Англия В САЩ става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец. Неизменна част от националния отбор на България от 2013 година. Рубриката е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.

Публикувахте от Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни в Вторник, 8 юни 2021 г.