Популярният и в България италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо, който у нас познат с ролята си на инспектор Корадо Катани от известния криминален сериал "Октопод", предложи помощта си на голмайстора на Ювентус Кристиано Роналдо. Плачидо е фен на "бианконерите" и коментира думите на португалеца, който наскоро заяви, че след края на футболната си кариера би искал да се пробвал в Седмото изкуство.

"Скъпи Кристиано, обадете ми се, когато пожелаете. Ще намеря роля за вас в някой от филмите ми, а това може да се окаже трамплин за вас към Холивуд", заяви Микеле Плачидо пред "Тутоспорт".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Потенциално всеки един от нас може да бъде актьор. Бих дал на Кристиано да изиграе един от героите в моя следващ филм, който ще бъде за Караваджо. Роналдо в известен филм ли? Затварям очи и си го представям като Том Круз в "Мисията невъзможна". Или пък в "Топ Гън". Виждам Кристиано като главен герой в екшън. Може би наистина, когато светлините на стадиона угаснат за него, ще се включат тези в Холивуд. Разбирам го, той е шампион и е свикнал с аплодисментите на публиката", продължи италианецът.

"Няма да е първият спортист, който ще стигне до киното. Джони Вайсмюлер, който играе в "Тарзан", е един от най-силните плувци в историята, златен медал от Олимпийски игри. Бъд Спенсър също има минало като плувец. Да споменавам ли Ерик Кантона, който също като Роналдо носеше №7 в Манчестър Юнайтед", завърши Плачидо.