Новият младежки национал на България Силвестър Джаспър разказа за любопитната си футболна съдба и пред камерата на БНТ. Преди дни талантът от Фулъм, който сега е под наем в Колчестър, даде обширно интервю за БЛИЦ TV.

20-годишният Джаспър обясни за кой мъжки национален отбор би се състезавал, тъй като има право да получи повиквателна от България, Нигерия и Англия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Майка ми е от България, а баща ми от Нигерия. Цял живот съм живял в Лондон, но всяко лято съм си идвал в Дупница. Тук имам дядо, вуйчо и вуйна. На две години майка ми ме заведе на детски турнир и оттогава топката не ми се изплъзвала.

Първо бях в КПР от 9 до 11-годишен. След това дойдох във Фулъм, а сега съм с Колчестър, имам още няколко мача с тях. Искам да помагам на отбора и да правя финтове. Мислил съм за всички опции, но не съм избрал в кой национален отбор да играя. Има шанс да избера Англия пред България", обясни Джаспър.

"Фен съм на Марек в България. Цялото ми семейство го подкрепя. Гледал съм ги много пъти. Иво Паргов ми е чичо. Обичам баница, боб, кебапчета и луканка. Много обичам за следобедна закуска да похапвам луканка, намазвайки си филийки с масло. Сега имам четири големи луканки, дадоха ми ги да си ги занеса в Англия.