Американски съдия препоръча прекратяване на делото срещу Кристиано Роналдо за изнасилване. Както е известно, преди две години започна криминално разследване срещу футболната звезда след оплакване на американката Катрин Майорга.

Адвокатите на португалеца поискаха прекратяване на делото, тъй като то е базирано на откраднати по нелегален начин документи за кореспонденция. Счита се, че цялата документация е изтекла чрез „Футбол Лийкс“.

Американският магистрат – съдия Даниел Олбрегтс, вчера е излязъл с решението, че жалбата на Майорга се основава на крадени документи и затова е препоръчал прекратяване на делото.

Припомняме, че Катрин Майорга съди Кристиано Роналдо за изнасилване, случило се в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 г. Още на следващата година тя опитва дело срещу футболиста, което е решено извън съда с парична компенсация от 375 000 долара.

През 2018 г. Майорга започва нова съдебна битка с настояване старото споразумение да бъде обявено за нищожно, тъй като е постигнато в условията на сериозен психологически натиск върху нея. Тя поиска 18 милиона паунда. Адвокатите на Роналдо контрираха, че всички предоставени нови доказателства са въз основа на откраднати документи, които законовите представители на Катрин Майорга са предоставили на полицията.

„Съдът няма начин да отсее кои от представените от г-ца Майорга доказателства идват лично от нея и кои документи са от „Футбол Лийкс“. В тази връзка няма начин съдебното дело да продължи, тъй като е невъзможно да се определи свидетелските показания на кои доказателства се основават. Обвиненията в сексуално насилие срещу Кристиано Роналдо не могат да бъдат несъмнено доказани“, обяви съдия Олбрегтс.

Това е втора американска инстанция, която отказва да съди Кристиано Роналдо за изнасилването. Подобно решение беше взето от съда в Лас Вегас през 2019 г. Адвокатите на Катрин Майорга имат 14-дневен срок, в който могат да обжалват решението на съдия Даниел Олбрегтс.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)