Не е за вярване, но на 14 април известният журналист Витомир Саръиванов навърши половин век! Той е познат на широката публика с емоционалните си коментари на футболни срещи и фигурно пързаляне по „Евроспорт", известен е като водещ на редица популярни риалири формати, а някои го знаят и като двойник на хобита Фродо от „Властелинът на пръстените".

Сега, когато чукна 50 години, Съраиванов с усмивка си припомня вълнуващите и забавни моменти от живота си. В част от тях роля играе и продуцентът Нико Тупарев, с когото сe познават от деца и до днес са близки приятели. Свързва ги стара история и една жена – Диляна, сегашната съпруга на Витомир.

"В гимназията поддържах връзка с нея, но имах и още една приятелка. В един момент реших да остана с другото момиче, а пък Нико тръгна с Диляна. После той влезе в казармата, нямаше го дълго време и те се разделиха. С жена ми продължихме приятелските си отношения и по-късно се събрахме отново. По наше време, особено в ученическите и студентските години, имаше доста двойки, които си размениха партньорите, но никой с никого не се е скарал. До ден днешен се събираме по купони и продължава да ни е готино заедно, дори 30 години по-късно”, повдига завесата на миналото си телевизионерът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той си спомня още, че като ученик поведението му било кошмарно. Вгорчавал живота на учителите си, ходел без задължителната тогава униформа и с дълга коса. Имал не една или две хулигански прояви. Веднъж хвърлил от третия етаж казанчето на училищната тоалетна върху минаващ отдолу преподавател. Добре, че не го уцелил! Друг път метнал стар пожарогасител и разтърсил училището със страшен гръм. „На косъм ми се размина да ме пратят в „трета сменна” – особена вечерна гимназия, която беше горе-долу стъпалото преди затвора”, разказва пред "Уикенд" през смях Витомир.

В живота си журналистът е преминал и през редица изпитания. Баща му починал, когато бил само на годинка. Татко му Йордан Саръиванов загинал на място при инцидент, блъснат от пян шофьор. „Майка ми до такава степен го обичаше, че по-късно дори не направи опит да има връзка с друг. На много ранна възраст трябваше да поема мъжките задължения в къщата. А и едното ми дете е болно, това също е драма. Човек трябва да има сила, за да преодолява трудностите. В крайна сметка никой не си избира родителите, нито съдбата”, разсъждава бившият спортен коментатор, който има син на име Стефан и по-малка дъщеря - Марина.

За съжаление, щерката на Саръиванов страда от рядкото заболяване Синдром на Уилямс, което понякога се бърка със Синдром на Даун и се изразява в забавяне на развитието. Вито и половинката му Диляна били съсипани, когато лекарите им съобщили, че бебето им няма шансове за оздравяване. Те не искали да се примирят с безнадеждността на случая и положили всички усилия, за да помогнат на чедото си. Загрижените родители създали необходимите условия на момичето, така че да се чувства като нормално дете, доколкото е възможно.

Въпреки че се очаквало грижите по болната Марина да сплотят семейството, преди 11 години съпрузите едва не се разведоха заради изневяра на Витомир. Тогава папараците на „Уикенд” го изловиха на калъп с любовница. Фотографите хванаха прелюбодейците да се отдават на орална ласки в автомобил на Витоша. Всички бяха сигурни, че издънката на журналиста ще му докара развод, но сгрешиха. Той наистина се изнесе от семейното жилище, но не за дълго. Няколко месеца по-късно българският Фродо се върна при официалната си жена, която намери сили да му прости лъсналата пред цяла България изневяра. Близки до двойката твърдят, че болестта на дъщеря им била основният мотив измамената Диляна да приеме кръшналия Витомир обратно при себе си.

По ирония на съдбата тогава Съраиванов се изявяваше като водещ на предаването „Хванати в изневяра”. По този повод той неведнъж е заявявал, че приема изневярата и я намира за напълно естествена. „Излишно е човек да бъде прекален моралист. В нашия свят предизвикателствата са на всяка крачка. Опитвам се да възприемам хората такива, каквито са - с техните желания и постъпки. И мисля, че успявам. Мога напълно да разбера всеки, който се е поддал на изкушението, без значение от какъв пол е. Не може да има толкова голяма любов, че цял живот да спиш с един човек. Невъзможно е!”, откровеничи популярната фигура от тв екрана.  

Преди няколко месеца Витомир беше диагностициран с Ковид-19. Бившият спортен журналист и главен редактор на „Игри на волята” сподели, че се е лекувал в домашни условия. Единствените му оплаквания били свързани с характерната загуба на обоняние и леко глаболие. „За щастие, хората край мен се опазиха здрави! Дано скоро предстоят по-добри време за всички!”, надява се журналистът.