Българската делегация по художествена гимнастика прекарва последни часове в град Флорианополис, където бе на лагер в последните дни. Нашите ще напуснат града в понеделник, когато заминават за Рио де Жанейро и влизат в олимпийското село. Ансамбълът и индивидуалната ни състезателка Невяна Владинова започват участие на Олимпиадата на 19-ти и 20 август.

Домакините във Флорианополис продължават да се отнасят изключително любезно и осигуряват добри условия за нашата делегация. На едно от последните занимания нашите българките бяха изненадани от група по капоейра (бразилско бойно изкуство). След тежките двуразови всекидневни тренировки разпускането бе необходимо.

Част от момичетата и дори някои от треньорите опитаха да повторят танцувалните и същевременно бойни движения на капоейрата. Със сигурност не е като съчетание с ленти или обръчи и бухалки, но нашите показаха, че могат да се справят и с това предизвикателство.

Преди това българките получиха поредните подаръци от домакините. Най-малката гимнастичка в местния клуб Мануела се гушна и снима с всяко едно от нашите момичета, което предизвика много мили усмивки и добро настроение в отбора ни.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се възстанови напълно. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА