Красотата на българските състезателки по художествена гимнастика не остана незабелязана в Бразилия. Нашите момичета от два дни са в град Флорианополис, където ще протече лагерът им преди участието на Олимпиадата. Подготовката в родния град на легендарния бразилски тенисист и бивш №1 Густаво Куертен е до 15 август, след което грациите влизат в олимпийското село.

Още на първата тренировка в четвъртък местни журналисти посетиха момичетата. Председателят на федерацията Илиана Раева даде интервю за най-големия вестник във Флорианополис "Новини от деня" (материалът в оригинал). А нашият ансамбъл блесна на първа страница на изданието. Само преди няколко дни нашите грации демонстрираха красотата си след Световната купа в Баку.

След това ансамбълът Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова направиха и първа тренировка. Невяна Владинова и резервата Катрин Тасева също се подготвят под ръководството на Ефросина Ангелова и Бранимира Маркова.

От федерацията уточняват, че капитанът Михаела Маевска в някои от съчетанията на тренировки щади оперираното си коляно, но състоянието й не е притеснително.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори и възстанови. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА