И до Луната да излетя, пак няма да го отразите, а като има глупости - преписвате, негодува боркинята срещу злите езици

"Животът си е мой личен като на всички хора и това, за което напоследък ми звънят, ме изумява - как може хората да се вълнуват толкова от това кой как живее вместо какво прави за обществото, за хората."

Това пита олимпийската шампионка по борба Станка Златева на въпрос на вестник - вярно ли е, че работи върху инвитро процедури да си има бебе.

"Ама може ли такова нещо да се пише? Майка ми, болна женичка, от вчера ме разпитва какви са тези неща, роднините ми също звънят да питат има ли вече бебе. Не знам да се смея ли, или да се ядосвам? Каквото и да прави човек, за себе си си го прави. Това си е лично негова работа. Дали ще е дете или каквото и да е друго. Спрете да гледате в паницата на другите, хора! Толкова ли нямате ваша работа? Ей това искам да попитам тези, дето пишат писанията.

41-годишната пехливанка от село Крушаре се ядоса на писанията, че от "обкръжението й споделили с пресата, че вече се подложила на процедура за изкуствено осеменяване в столична клиника. "Няма да казвам нито "да", нито "не", това си е моя работа и въобще не ме занимавайте с празни приказки", категорична бе Станка.

Да има свое дете е отколешна нейна мечта, особено след като преди осем години слезе от тепиха. По-късно тръгна по треньорския път, като първо създаде собствен клуб по борба в Сливен. От миналата година пък е треньор на националния отбор за девойки. Златева е горда с децата, на които помага да осмислят живота си.

"Да, вярно е, че съм казвала, че искам мое дете, и досега все съм отлагала. Сега съм поела ангажимент към други деца, които са много талантливи", заяви откровено преди време Станка.

"И пак не мога да разбера защо, когато се случи нещо хубаво, не се пише навсякъде, а само в отделни медии, а като има някаква пиперлива глупост отнякъде, всички я подхващат! По този начин и до Луната да отида, ще го отразят едва-едва, а за лични неща и живот - веднага, така ли е", казва Златева.

Пишете за олимпийците, там е златото.

Нашата шампионка с удоволствие говори за настоящата олимпиада и е сигурна, че българите ще се върнат с достатъчно медали.

"България е с огромни традиции на олимпиада, когато става въпрос за борба. Това е спортът, донесъл най-много медали на страната ни през годините. Борбите в Париж и аз ги следя, те започват на 5 август и ще продължат до 11 август. Знам, че нашите представители там ще бъдат на високо ниво. И моля ви, пишете имената на тези хора, те заслужават - Кирил Милов, Айк Мнацаканян, Семен Новиков, Магомед Рамазанов, Биляна Дудова и Юлияна Янева. Това са нашите момичета и момчета. За тях пишете, а не за лични неща, които всеки човек сам за себе си отговаря и не е длъжен да се обяснява пред целия народ", завършва голямата ни шампионка Станка Златева.