ДП „Български спортен тотализатор“ възстанови и приема и обработката на онлайн залози, съобщиха от Тотализатора и добавиха:

"В началото на седмицата беше проведена планирана техническа профилактика, която доведе до временни затруднения по отношение на приемането и обработката на наземни и онлайн залози за числовите лотарийни игри и игрите със залагания върху резултатите от спортни състезания, както и продажбата на талони за участие в моментните лотарийни игри. 

Екипът на ДП Български спортен тотализатор предприе бързи и навременни действия, които възобновиха нормалното протичане на процесите във възможно най-кратки технологични срокове.  

Български спортен тотализатор обработва и съхранява данните за всички направени залози в своята централна компютърна система, като същите са подсигурени надлежно - чрез създавани активни и архивни резервни копия. В тази връзка уверяваме, че данните и информацията са напълно защитени и тяхната сигурност и изискуема обработка са абсолютно подсигурени и некомпрометирани. 

Всички печалби на участници ще бъдат изплатени и обработени за изплащане съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри. 

Поднасяме нашите извинения за причинените неудобства и благодарим за разбирането и за дългогодишното доверие, които са незаменим принос в ежедневната ни работа в подкрепа на българските спорт и култура".