ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Донски говори след победата, която постигна с Александър Лазаров на двойки - част от битката с Казахстан за Купа Дейвис.

Нашите победиха силния тандем Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 и върнаха интригата в битките след двете загуби на Мико Кузманов и Янаки Милев.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Ние цяла седмица тренираме заедно. Алекс се завърна страхотно след контузията, той се справи страхотно. Те бяха супер силни съперници, но нашата концентрация беше добра и успяхме да спечелим", каза Донски след победата.

„За мен това беше една от най-емоционалните седмици, защото преди четири месеца, когато ме оперираха, ми казаха, че най-вероятното в следващата година и половина – две няма да мога да участвам на турнири. Страшно много исках да бъда с момчетата. Два дни след операцията се чухме с капитана Валентин Димов и му казах, че ще се върна в игра. Не съм готов на 100% на сингъл, но благодаря на Алекс, че бе с мен днес и този мач няма да го забравя много дълго време“, каза Лазаров.

„Тази победа ме мотивира още повече, защото ние обичаме да играем срещу такива играчи. Миналата година победихме бивш Топ 10 в ранглистата. Сега Алекс има финал на „Ролан Гарос“ на двойки с Бублик и това може да е само допълнителна мотивация, човек да се възползва от шанса. Бублик е голям професионалист, тенисист от Топ 30 и не би трябвало да се изтощи от мач срещу човек на 1 крак. На този корт е трудно да играеш силно, защото топките отскачат много. В София има и надморска височина и на Бублик не му пасва на 100%“, допълни 25-годишният тенисист.

„При 2:2 влизам за последния мач. Крака го усещам добре, без болки и без кой знае какви трудности. За съжаление, е много по-слаб от десния. Когато ахилесовото сухожилие се скъса се губи връзката прасец-ахилес. В момента прасецът ми е много по-малък от този на десния крак. Това ми пречи да отскачам и да тичам както ми се иска, но ако трябва влизам“, сподели Лазаров за контузията си.

Донски не пропусна да похвали своя партньор: „Аз го гледах през цялата седмица на лагера. Той се трудеше много, тичаше и знаех, че ще можем да играем заедно. С него имаме много опит – били сме Топ 100 играчи и можем. Днес нямаше надценяване на противника, влязохме на корта и трябва да похваля Алекс, че само след 4 месеца след такава сериозна контузия, показа толкова хубаво ниво и се радвам, че донесохме първата точка на България“.

По-късно днес следват мачовете на сингъл между първите ракети Димитър Кузманов и Александър Бублик, а след това Янаки Милев срещу Тимофей Скатов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!