Карлос Алкарас спечели турнира в Пекин от категория ATP 500. В епичен финал испанецът триумфира в китайската столица след близо 3 часа и половина игра, след като надви с 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3) световния №1 Яник Синер.

В първия сет Алкарас поведе с 4:1, а след това с 5:2, но Синер успя да изравни резултата - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който поставеният под №2 в схемата испанец имаше шанс да затвори сета, но пропиля аванс от 6:4. С четири поредни точки италианецът се пребори за успеха в тайбрека, а с това и за първата част.

Вторият сет се движеше равностойно до 4:4, но след това испанецът направи пробив и после със своето подаване изравни резултата в сетовете след 6:4.

В решаващия трети сет Алкарас проби рано и взе аванс от 3:1 в резултата, но малко по-късно Синер изравни за 4:4. И двамата продължаваха да играят на високо ниво, като в крайна сметка победителят трябваше да бъде определен с тайбрек. В него Синер започна отлично и поведе с 3:0. Това обаче бе и всичко, което носителят на 2 титли от "Големия шлем" успя да стори до края. Алкарас се развихри и с брилянтна игра спечели 7 поредни точки, а с това и мача.

И двамата направиха по 6 аса в мача, но повечето уинъри на Алкарас натежаха - 55 за испанеца срещу 31 за италианеца. Носителят на 4 титли от "Големия шлем" Алкарас допусна 59 непредизвикани грешки, а Синер записа 46.

Алкарас вече има 6 победи от 10 мача срещу Синер, като няма загуба от италианеца този сезон, надигравайки го в Индиън Уелс, на "Ролан Гарос" и сега в Пекин.

За испанеца това е 16-а титла в кариерата му, изравнявайки се по този показател с днешния си съперник.