ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №2 Карлос Алкарас очаквано е следващият съперник на Григор Димитров в турнира на клей от сериите Мастърс 1000 в Мадрид с награден фонд от 7,7 милиона евро. 19-годишният испанец се озори срещу финландеца Емил Руусувуори, но все пак не допусна изненада и спечели срещата им от втория кръг - 2:6, 6:4, 6:2. Двубоят продължи 2 часа и 16 минути игра.

Преди часове Гришо елиминира Грегоар Барер от Франция в два сета след два тайбрека - 7:6(6), 7:6(2), и очакваше да научи името на противника си за третия кръг. Донякъде изненадващо обаче Алкарас имаше затруднения срещу Руусувуори.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Испанецът, който защитава титлата си на Мастърса в Мадрид от миналата година, започна неуверено срещата. Финландецът се възползва, направи два пробива и взе сета с 6:2.

Вторият също не беше лесен за бившия №1 в световната ранглиста. Алкарас изоставаше с 2:3 и на свой сервис трябваше да спасява пет геймбола, за да не остави съперника му да се откъсне. Той обаче взе подаването си, след това направи пробив в седмия гейм, като спечели частта с 6:4.

Това даде увереност на Алкарас и той направи два пробива в третата част, за да поведе с убедителното 5:1. При сервис на финландеца пропусна един мачбол и позволи на съперника да спечели още един гейм. При своя сервис Алкарас бе безупречен и спечели мача.

Алкарас и Гришо имат до момента един мач помежду си. Срещнаха се миналата година на Мастърса в Париж на твърди кортове. Алкарас надви Димитров с 6:1, 6:3.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК