ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 на клей в Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро. Най-добрият ни тенисист се наложи със 7:6(6), 7:6(2) срещу №56 в световната ранглиста Грегоар Барер от Франция. Мачът продължи 1 час и 58 минути.

Поставеният под №26 в схемата Димитров започна директно от втория кръг. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Гришо успя да спаси единствената точка за пробив в първия сет срещу Барер при 2:2 гейма. В тайбрека българинът отрази сетбол при 5:6 и със серия от три поредни точки спечели първата част с 8:6.

Димитров спаси четири точки за пробив при 3:4 във втория сет. Във втория тайбрек в мача Димитров поведе с 6:1 точки и от втората си възможност ликува, класирайки се напред. 

В третия кръг Димитров ще играе срещу водача в схемата Карлос Алкарас (Испания), който спечели титлата през миналата година, или Емил Руусувуори от Финландия.

Българинът и Барер бяха играли само два пъти до момента. И двата им мача бяха през 2020 година, когато си размениха по една победа. Балансът им вече е 2:1 в полза на Григор.

ПЪРВИ СЕТ
Българинът започна силно на свой сервис и завърши с ас, като единственото разиграване беше спечелено от него след пресилен форхенд на Барер. Димитров се постара да заличи изоставането си от 0:40 в следващия гейм, но след равенството французинът пласира два перфектни начални удара и успя да изравни - 1:1.

Гришо отново спечели набързо три точки, след което имаше нужда от две разигравания, в които да вкара в употреба форхенда си по обратния диагонал. Впоследствие се стигна до 2:2, след като Димитров отново не можа да стигне до точка за пробив.

Барер бе първият, който стигна до точка за пробив - в петия гейм. Димитров все пак успя да запази концентрация и да се измъкне от първата заплетена ситуация от началото на мача, като удържа подаването си и поведе с 3:2. Двамата спечелиха своите подавания и вкараха първия сет в тайбрек при 6:6. 

Григор започна в тайбрека с директна точка от сервис. Барер допусна непредизвикана грешка в следващото разиграване и Димитров направи първия минипробив, повеждайки с 2:0. Българинът на свой ред допусна непредизвикана грешка, изкарвайки топката в аут за 1:2. 

Григор пласира добър сервис и дръпна с 3:1. След това хасковлията сгреши форхенда и по този начин минипробивът бе върнат за 2:3. Гришо вкара добър ретур в шестото разиграване в тайбрека, което принуди Барер да сбърка, пращайки топката в аут - 4:2 точки за Димитров. 

С много качествен сервис французинът намали на 3:4. Димитров дръпна с 5:3, но в следващото разиграване допусна грешка, изпращайки топката в мрежата. По този начин минипробивът бе върнат за 4:5 точки. Гришо извади удара от бекхенд в аут и резултатът в тайбрека бе изравнен 5:5. 

Първата ни ракета допусна нова непредизвикана грешка, пращайки топката в аут и французинът стигна до първия сетбол при 6:5. Сервисът на Димитров бе много добър и той успя да изравни на 6:6. 

Григор отново пласира много добър сервис, с който стигна до директна точка и до сетбол - 7:6. Барер направи двойна грешка в решителния момент и по този начин българинът спечели тайбрека на първия сет с 8:6 точки.

ВТОРИ СЕТ
Французинът Барер започна убедително тази част, спечелвайки първия гейм на нула. Двамата бяха сравнително убедителни при своите подавания, а Григор също спечели подаване на нула, за да направи резултата 2:2. 

Последва нов гейм за Барер, който поведе с 3:2. Двамата бяха много убедителни в сервис геймовете си и стигнаха до тайбрек и във втория сет - 6:6. 

В него Гришо беше убедителен и спечели със 7:2 точки, класирайки се в третия кръг в Мадрид.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК