Григор Димитров детронира шампиона от "Уимбълдън" Анди Мъри след успех на четвъртфиналите с 6:1, 7:6(4), 6:2. Българинът ще спори на полуфиналите с Новак Джокович.

След края на двубоя Анди Мъри, който бе подкрепян от препълнен Централен корт и много звезди начело с принц Уилям и Кейт Мидълтън, заяви: "Григор беше по-добрият тенисист от началото до края на мача. Игра много солидно, направи твърде малко грешки и пласира всичките си удари по перфектен начин. Аз, от своя страна, започнах двубоя слабо. Мисля, че точно това му даде увереност. Не се чувствах зле на тренировката преди мача, но незнайно защо влязох разконцентрирано в срещата. Тогава трябваше да свърша по-добре работата си."

"Той е талантив противник, срещу когото е много трудно. Не мога да определя колко точно голям е потенциалът му, но очевидно е направил големи подобрения през последните 12 месеца. Когато си мислиш, че вече си спечелил точката, той прави страхотен удар", сподели още миналогодишният шампион на Уимбълдън.

"Във втория сет имах шансове за обрат, но не успях да се възползвам от тях. Много съм разочарован от играта си днес и съжалявам, че се разделям с турнира по този начин. Но си мисля, че все пак направих силен Уимбълдън. Сега ще видя дали ще мога да се върна по-силен и по-добър на следващите турнири. Не знам дали ще успея, но поне ще опитам. На последните няколко турнира от Големия Шлем загубих в три сета и играх слабо. Трябва да се вкарам в по-добра форма и да работя по-здраво", допълни шотландецът.

"Младите таланти натрупаха опит, а и вече имат все по-голяма увереност в представянето си. Това прави нещата все по-трудни за нас с всеки изминал турнир", сподели още Анди Мъри.