Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) излeзe с официален коментар след края на сагата с Новак Джокович, анулираната му виза за Австралия. Както е известно, 34-годишният сърбин ще пропусне стартиращия утре Australian Open, след като днес Федералният съд постави той да бъде депортиран.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА АТР
Днешното решение да бъде отнета визата на Новак Джокович бележи края на поредица от събития, за които трябва да съжаляваме. В крайна сметка решенията на властите по въпросите за общественото здраве трябва да се спазват. Необходимо е повече време, за да се направи равносметка на фактите и да се вземат поуки от въпросната ситуация.

Независимо от цялата тази суматоха, Новак е един от най-великите шампиони на нашия спорт и отсъствието му от Australian Open е голяма загуба. Знаем колко бурни бяха последните дни за Новак и колко много той искаше да защитава титлата си в Мелбърн. Пожелаваме му успех и очакваме съвсем скоро да го видим отново на корта. ATP продължава да препоръчва ваксинацията на всички играчи.