Адвокатите на Новак Джокович нападнаха министъра по миграцията в Австралия Алекс Хоукс по време на изслушването пред съда, а причината са изложените аргументи за отнемане на входната виза на сръбския тенисист. Вчера Федералният съд на страната публикува документа от 268 страници, в които се набляга, че Джокера може да се превърне в катализатор на антиваксърски настроения на Зеления континент, което ще има сериозен ефект върху мерките за справяне с коронавируса в страната и в крайна сметка ще доведе до претоварване на здравната система.

Тази нощ се проведе окончателното изслушване по случая на Новак Джокович и възможността той да участва на Australian Open. След петчасовото заседание тричленният съдебен състав, съставен от главен съдия Джеймс Олсоп, съдия Антъни Бесанко и съдия Дейвид О`Калахан, обяви, че се оттегля, за да вземе решение по казуса.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Съдът се оттегля, за да разгледа позициите на всички страни по делото и да вземе решение. Надяваме се, че ще успеем да направим това до няколко часа“, обяви съдия Джеймс Олсоп.

Очакванията са това да стане края на деня или в краен случай късно през нощта българско време.

По време на пледоарията си адвокатите на Новак Джокович обявиха, че министър Хоук дори не е прочел медицинската документация на техния клиент, в която ясно е посочено причината за полученото медицинско изключение за участие на първия за годината турнир от Големия шлем.

„Ако имаше някакви основания да се твърди, че присъствието на Джокович в страната и участието му на Australian Open по някакъв начин ще увеличи антиваксърските настроения, това трябва да бъде подкрепено с доказателства, наличието на такива демонстрации или събирания по време на другите тенис турнири. Интересно е как преди година Новак Джокович участва на Australian Open и това не беше проблем, а сега се оказва сериозна заплаха за здравната система на страната“, обяви адвокат Ник Ууд.

Юристите на най-добрия тенисист в света настояха Джокович да бъде освободен незабавно от миграционния център и да бъде допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия, ако съдебният състав отхвърли анулирането на входната му виза.

Новак Джокович беше в офиса на адвокатите си по време на онлайн изслушването, но този път не взе думата. Той пристигна в юридическата кантора под охрана на миграционните власти на Австралия.

Забавянето на съдебното решение ще повлияе на програмата на Australian Open, тъй като 34-годишният сърбин трябва да играе в първия ден на започващия утре турнир, където е поставен под №1 в мъжката схема, а за негов съперник беше определен сънародникът му Миомир Кецманович. Организаторите на Australian Open обявиха, че при положителен за Ноле развой на делото, то мачът му ще се проведе в понеделник вечерта местно време. Ако Джокера загуби съдебната битка, срещу Кецманович ще излезе "щастлив губещ" от квалификациите.