Драмата с визата на Новак Джокович  няма да приключи и днес. Австралийските медии гръмнаха с новината, че имиграционният министър Алекс Хоук е отложил крайното решение и то няма да бъде обявено до края на деня. Така неизвестността продължава да виси над сърбина, чийто нерви, според доста информационни агенции, вече са доста изпилени. 

Някои от средствата за масова информация продължават да прогнозират, че в крайна сметка Ноле ще бъде депортиран.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-рано през деня премиерът на страната Скот Морисън отказа да говори по темата, прехвърляйки топката изцяло към имиграционния министър.

Жребият за Аустрелиън Оупън бе отложен с близо два часа заради очакването на „Тенис Австралия“ в това време да бъде получено окончателно решение за казуса на Джокович. Такова обаче нямаше и поради това световният №1 зае и своето място в жребия за основната схема, за което БЛИЦ вече писа.

Съществува и теоретичен вариант решението да бъде взето едва след началото на турнира, стартиращ в понеделник, 17 януари. В такъв случай съответният съперник на сърбина в дадения етап от надпреварата ще продължи напред без игра.

Все пак прогнозите сочат, че най-късно до утре вечер българско време ще се знае дали Джокович ще участва на Аустрелиън Оупън или ще бъде изгонен от страната.