Журналистът от френския вестник "Екип" Франк Рамела разкри всичко за интервюто, което Новак Джокович му даде на 18 декември 2020 година. Срещата им тогава предизвика голям скандал, тъй като Джокович призна под клетва, че още на 16-и е дал положителен тест и е знаел, че е заразен с коронавирус, а след това заяви, че е научил за позитивния резултат дни по-късно.

Сега срещу него тече разследване за лъжесвидетелстване и го чакат 5 години затвор, ако се окаже, че наистина не е знаел за позитивния си тест. Франк Рамела обаче описа подробно срещата им, а от казаното е ясно, че Джокович е бил добре запознат с това, че има здравословен проблем в деня на срещата им - 18 декември.

"Пристигнахме в тенис центъра му в Белград, за да му връчим награда за Спортист на годината и той се снима с нея. Направихме интервю, по време на което той беше с маска и на нужната дистанция. Фотографът ни го помоли да я свали за няколко снимки, но той отказа. Беше без маска единствено на снимките с трофея, на които беше сам", заяви Рамела, което напълно съвпада с казаното от Джокович в отворено писмо по-рано днес.

Журналистът потвърди, че е бил помолен да не задава въпроси на сърбина за настоящия му здравен статус, както и за това дали е ваксиниран.