Австралиецът Ник Кирьос понесе тежка санкция от АТП за поведението си по време на мача срещу Каспер Рууд от "Мастърс" в Рим. Той ще трябва да плати 20 000 евро глоба, да заплати на организаторите всички разходи по престоя си, а освен това ще загуби 45 точки и спечелените 33 635 евро от достигането си до втори кръг в Рим.

Кирьос се ядоса от поведението на зрител по време на двубоя и счупи ракетата си, а след това захвърли и стол на корта. 

"Ден, изпълнен с много събития, ако мога да се изразя така. Емоциите в мен надделяха. Просто исках да кажа, че атмосферата на трибуните беше ненормална и за мен е много жалко, че всичко трябваше да завърши по този начин. Съжалявам, Рим, ще се видим отново, може би", написа австралиецът в "Инстаграм".

Той обаче намери подкрепа в един от тримата големи на съвремието - Роджър Федерер. 

"Лишаване от точките, глоба, мисля, че тази санкция е достатъчно тежка. Той знае, че е допуснал грешка. Не смятам, че е необходимо друго наказание. Ник напусна корта. Какво е направил? Наранил е един стол? Това не е достатъчно за мен. Не знам дали Кириос е под някаква форма на пробация след Шанхай. Ако това е така, може би трябва да бъдат взети и допълнителни мерки. Ако, обаче, не е, не мисля, че трябва да бъде лишаван от състезателни права", коментира Маестрото.