Григор Димитров продължи победната серия на Аустрелиън Оупън, след като днес елиминира и Денис Истомин (2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1). В спор за място на полуфиналите първата ни ракета ще спори с Давид Гофен от Белгия.

С победата днес Григор постигна страхотно постижение, което само може да ни кара да се гордеем. Именно българинът е с най-много точки от всички тенисисти в ATP тура през 2017 година. След успеха над Истомин днес 25-годишният хасковлия вече е с 610 точки от началото на сезона.

Димитров все още не познава вкуса на поражението от началото на годината. Победната му серия набъбна до девет поредни успеха. Димитров спечели турнира в Бризбейн в началото на месеца. В австралийския град нашето момче записа пет победи в петте си мача. От началото на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн Григор вече има четири победи.

От началото на 2017 година Григор е загубил само четири сета в деветте двубоя, които е изиграл.

Българинът спечели 250 точки с трофея в Бризбейн, а с класирането си за 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън прибави към актива си още 360 точки. До днес Григор делеше първото място за най-много точки през сезона с испанеца Роберто Баутиста Агут. Шампионът от "Гаранти Коза София Оупън" за 2016 година обаче днес отпадна от световния №3 Милош Раонич, което осигурява на Димитров изкачването до №14 в световната ранглиста. Поражението от Раонич бе първата загуба на Агут за 2017 година. От днес обаче еднолично №1 в тази класация е Гришо.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

ПОБЕДНАТА СЕРИЯ НА ГРИГОР: