Новата сензация в тениса София Кенин, която мнозина не бяха чували до вчера, прикова вниманието и с шампионската си фотосесия в Мелбърн. 21-годишният талант, състезаващ се за САЩ, ликува на финала на Australian Open срещу Гарбине Мугуруса - 4:6, 6:2, 6:2, спечелвайки първа титла в Големия шлем

Както вече БЛИЦ ви запозна, Кенин е родена в Москва. Родителите на американката са руски граждани, емигрирали в САЩ. Александър и Светлана се завръщат в руската столица за раждането й през 1998 година и месеци по-късно отново отлитат зад Океана. Именно бащата на София е първият й и настоящ треньор, като признава, че я е завел на корта, когато е била на 5 години.  

И на финала вчера той беше плътно до нея, а в ложата до него място беше заел... българин. Мениджър на София Кенин е Стефан Гюров, който се грижи за интересите още на украинката Елина Свитолина (двамата са вдясно на снимката) и на руснака Даниил Медведeв. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Българинът е изпълнителен директор на мениджърската агенция "Top Five Management", част от която е София Кенин. 

Гюров е учил в Сорбоната, след което е преподавал във Франция. 

Агентът на Кенин и баща й Алекс я придружаваха днес и при снимките за официалната фотосесия с ценния трофей. София позира с купата до река Яра в Мелбърн. Родената в Москва американка изглеждаше като принцеса в роклята, която бе облякла, заголвайки бедра: 

 

 


София с баща си Алекс Кенин: