Американката София Кенин е новата шампионка на Australian Open при дамите след победа с 4:6, 6:2, 6:2 за малко над два часа над испанката Гарбине Мугуруса при дебюта си на турнира.

Финалът беше първи за двете в Австралия и не започна добре за 21-годишната, родена в Русия, американска състезателка, която допусна пробив за 1:2 в първи сет. 26-годишната Мугуруса се размина с още един при 4:2 в своя полза, но не успя, след което двете си размениха по един пробив за 6:4 в полза на испанката.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Кенин тръгна уверено във втория сет и проби за 3:1, след което повтори пробива за крайното 6:2, като остави всичко да се реши във финална трета част.

В третия сет Мугуруса пропиля три брейкпойнта при 2:2, а след това допусна пробив за 4:2 в полза на съперничката й, която успя да поведе с 5:2 в света. Испанката поведе с 40:15 при свой сервис, но допусна обрат за крайното 6:2 в сета.

По пътя си към титлата Кенин отстрани поставената под номер 1 в схемата Ашли Барти (Австралия), а преди това Онс Жабьор (Тунис), 15-годишната сензация Кори Гоф (САЩ), Шуай Джан (Китай), Анн Ли (САЩ) и в началото италианката Мартина Тревистан (Италия).