Чичото на тенисист номер 1 в света в момента Новак Джокович - Горан проговори за драмата със спортиста в Австралия. Джокович определи пред Нова телевизия случилото се в Австралия като "политически капан" и обвини местното правителство и медии, че правят кампания срещу сърбина.

"Случи се нещо, което доскоро беше невъзможно. Недопустимо отношение към голям шампион. Властите в Австралия не искат да ни чуят. Казват, че може да си тръгне, но ако това стане, ще му наложат наказание. Постъпиха нечестно и му заложиха капан. Новак е жертва на политически игри. Това не е турнир от Големия шлем, а обикновен турнир заради този срам. Очаквам оставката на директора на турнира. 

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Не може да се отнасяте така с най-добрия спортист на планетата. Всички документи са ясни. На 16 декември той е бил позитивен, десет дни по-късно е оздравял и получава виза. Можеха да му кажат, че медицинското изключение не важи за него.

Аз лично съм песимист, но нека изчакаме решението на съда. Правдата е на наша страна и се надявам властите да следват закона, а той е на наша страна. 

Искам да се обърна към чичото на Надал, който ни обижда - Вие, балканците... Говорят така, сякаш Новак е измислил коронавируса. Просто се опитват да му попречат да спечели поредна титла. Държавата и медиите в Австралия правят кампания срещу Новак. Ние никога не сме нарушавали закона, никой не е бил в затвора, а ето че сега Новак е там", коментира бившият директор на София Оупън пред Нова телевизия.