Чичото на едно от най-големите имена в тениса Новак Джокович - Горан, бе назначен за президент на тенис федерацията на Сърбия. Преди това той е заемал длъжността вицепрезидент на федерацията, а сега поема новия пост с амбицията да изгради национален тренировъчен тенис център.

Горан Джокович е бивш директор на турнира "София Оупън", както и на Откритото първенство на Сърбия в Белград.

"Моят опит в тениса е свързан основно с Новак, но в продължение на седем години бях също директор на "Сърбия Оупън" и "София Оупън", коментира чичото на Ноле след избирането си. "Целта ми е да продължавам да подобрявам това, което сме започнали, като финансите са основното нещо. Ние нямаме собствени съоръжения, нямаме Национален тенис център и искам да разреша този проблем. Не бих се кандидатирал за тази позиция, ако нямахме пълната подкрепа на президента на Сърбия", добави той.

Рекордьорът по брой седмици на върха на ранглистата на ATP Новак Джокович има в кариерата си непостиганите от друг при мъжете 24 трофея от "Големия шлем" на сингъл.

37-годишната суперзвезда бе в София преди броени дни, като изигра демонстративен мач с благотворителна цел с най-добрия роден тенисист Григор Димитров.