ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Националите на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха в първия кръг на двойки в турнира от сериите ATP 250 Sofia Оpen. Участващите с "уайлд кард" наши тенисисти загубиха от Симоне Болели (Италия) и двукратния шампион при дуетите в българската столица Матве Миделкооп (Нидерландия) с 4:6, 4:6. 

Срещата в зала "София" в Борисовата градина продължи 64 минути, а Донски и Лазаров поднесоха на зрителите класен тенис, които бурно ги аплодираха, след като очевидно останаха доволни от показаното от тях, и най-вече от себераздаването им.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Най-успешният ни тандем в момента достойно защитиха честта и престижа на България, най-вече и своята чест. Публиката оцени това и ги подкрепяше мощно през цялото време, докато виждаше как правят всичко възможно, за да се съпротивят успешно на силните си противници.

Нашите започнаха добре, но пропуснаха три възможности за пробив във втория гейм, веднага след което съперниците им реализираха брейк при подаване на Лазаров. При 3:4 представителите на домакините пропиляха още една възможност, за да изравнят, след което Болели и Миделкооп затвориха сета. В него обаче Лазаров и Донски бяха ощетени няколко пъти от съдиите, които осъждаха топки в аут, които очевидно бяха вътре. Това предизвика гнева на публиката, която с право освирка рефите. 

На старта на втората част Лазаров отново загуби сервиса си, а в последствие Лазаров и Донски имаха пет възможности да върнат пробива - 2 в петия гейм и още 3 в седмия, но не се възползваха и това се оказа решаващо.

38-годишният Болели, бивш номер 8 в света на двойки, има общо 11 титли при дуетите в Тура на АТП, докато 40-годишният Мидлекооп е с 14 трофея, включително два от София през 2016 и 2018 г. 

При дуетите на Sofia Open България ще бъде представена и от Янаки Милев и Пьотр Нестеров, които в първия кръг ще играят с испанците Иниго Сервантес и Давид Вега Ернандес.