Световният №2 Новак Джокович се провали на US Open и ще завърши сезон 2024 без титла от Големия шлем за първи път от 2017 година насам. 37-годишният сърбин, който защитаваше трофея си в Ню Йорк, беше елиминиран в третия кръг от австралиеца Алексей Попирин - 4:6, 4:6, 6:2, 4:6.

"Вложих твърде много усилия, за да спечеля Олимпиадата. Пристигнах тук без усещане за физическа и психическа свежест. Но тъй като това е US Open, опитах да играя. Нямах физически проблеми, просто останах без сили. Това се забелязваше в начина ми на игра от самото начало. Още от първия мач не бях на себе си", коментира Джокович. 

"Но животът продължава. Имайки предвид как се чувствах и играх от самото начало, третият кръг може да се счита за успех. Това беше може би един от най-лошите мачове в моята кариера. Никога не съм сервирал толкова зле. И на такава бърза настилка, без сервис, без лесни точки, е невъзможно да спечелиш", добави Ноле, който след отпадането най-вероятно вече ще е четвърти в света.

"Трябва да приема, че има и такива турнири. Може да кажете, че е заради Олимпийските игри, но не знам. Не искам да правя анализ точно сега", продължи сърбинът. 

"Поздравявам Алексей и екипа му. Определено беше по-добрият играч и си заслужи победата", добави Джокович, който на 17 септември ще играе демонстративен мач срещу Григор Димитров пред препълнени трибуни в зала "Арена София".

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК