ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович спечели 24-ата си титла от Големия шлем, след като победи във финала Даниил Медведев с 6:3, 7:6(5), 6:3 за 3 часа и 17 минути игра. Така сърбинът изравни постижението на Маргарет Корт, която държеше еднолично рекорда за най-много титли от шлема. За Джокович това е четвърти триумф в Ню Йорк при десетия му финал, като той ще се завърне и на върха на световната ранглиста.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Това е своеобразно отмъщение на сърбина срещу руснака за загубата на същата сцена и същия етап през 2021 година. Великият Ноле вече има две титли повече от Рафаел Надал.

Това бе 15-тият двубой между двамата топ специалисти на твърди кортове, като Ноле вече води с 10:5 победи. Джокера беше безкопромисно по-добрия тенисист, независимо че във втория сет изглеждаше изморен и изтощен, от което обаче не се възползва Медведев. Така Ноле вече трудно може да срещне аргументи срещу прозвището си за най-великия на всички времена.

ПЪРВИ СЕТ
Джокович спечели първия гейм на свой сервис, въпреки че се получиха две изключително интересни и тежки разигравания от основната линия с по над 20 удара. Много по-бързо премина сервис-гейма на Медведев, в който той допусна бърз пробив на нула. Руснакът започна отлично следващата част, в която два пъти подред размина съперника на мрежата и поведе с 0-30, но последваха две непредизвикани грешки в последващи разигравания от основната линия. Ноле заби ас и дръпна с 3:0. След това двамата продължиха да печелят подаванията си, а в осмия гейм Джокович пропусна два сетбола, след като не успя да пробие отново съперника. Все пак на свой сервис сърбинът реализира третия сетбол и взе сета с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна отново по-силно за сърбина, който до седмия гейм не беше допуснал непредизвикана грешка и по-лесно печелеше геймовете си. Руснакът успя да издържи на натиска и постепенно пое инициативата. След множество геймове, в които се стигаше до равенство и сетбол за Медведев при сервис на Джокович при 6:5, все пак най-логичното се случи и частта влезе в тайбрек. В него световният номер три първи направи минипробив, но при 3:1 допусна грешка от форхенд. След това тайбрекът се движеше точка за точка, когато при 6:5 и сетбол за Джокович, бекхенд на Медведев попадна в мрежата.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна с два бързи гейма за сервиращите. В четвъртия гейм дойде едва вторият пробив в мача, като той беше отново в полза на сърбина. Руснакът направи рибрейк и за първи път в мача взе подаването на противника. Серията от пробиви продължи, като Джокович поведе с 4:2, но този път успя да затвърди предимството си. В подаването на Медведев се стигна до 0:30, но той успя да измъкне и да накара сърбина да сервира за спечелването на мача. Въпреки че изпита леки затруднения, Джокович затвори двубоя с 6:3.

ДАНИИЛ МЕДВЕДЕВ - НОВАК ДЖОКОВИЧ 3:6, 6:7(5), 3:6

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!