ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович продължава да побеждава наред на последния за годината турнир на АТП в Торино (Италия).

Сърбинът се справи с 2-1 (6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) с руснака Даниил Медведев, които напуска турнира като най-слаб участник, записвайки три загуби.

Първият сет не предложи възможности за пробив в началото, а при 3:2 за Джокович двамата пропуснаха по една възможност. Сърбинът проби за 5:3, след което взе и сета с крайното 6:3.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вторият сет също протече гейм за гейм, като Джокович пропусна две възможности за пробив. При 5:4 сърбинът спаси три сет пойнта, след което се игра тайбрек. В него двамата размениха по пробив за 1:1, Медведев поведе с 4:2, а Джокович върна интригата за 5:4. Сърбинът обаче се пропука за 5:6, след което загуби сета (5:7).

Решителният трети сет не предложи възможности за пробив до 4:3 в полза на Джокович, когато сърбинът пропусна да дръпне комфортно в резултата. Последва маратонски гейм, продължил около 15 минути, в който Медведев проби Джокович (5:4), но сърбинът му го върна при първата възможност (5:5). Стигна се до тайбрек, в който Ноле попиля руснака със 7:2 и сложи край на продължилия повече от три часа мач.

В следващата фаза победителят в "червената група" Джокович утре ще срещне втория в "зелената" Тейлър Фриц в първия полуфинал.

Андрей Рубльов и Стефанос Циципас пък ще определят след 22:00 часа наше време кой от двамата да се изправи срещу Каспер Рууд.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК