Шампионът от миналата година Новак Джокович срази нидерландеца Тим ван Райтховен с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 за 2 часа и 39 минути игра и се класира за 1/4-финалите на „Уимбълдън“, продължавайки невероятната си серия на 36 поредни победи на Централния корт. Това бе и 25-и пореден успех за сърбина в надпреварата.

В първия сет Ноле направи два пробива и спечели без проблеми с 6:2, но във втория загуби подаването си в седмия гейм и отстъпи с 4:6.

Сърбинът взе експресно третия сет, в който поведе с 5:0 след два сервис-гейма на нула, а след това спечели с 6:1 и продължи със страхотната си игра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В заключителния четвърти сет световният №3 започна с пробив, а 104-ият в ранглистата на ATP не намери сили да отвърне на удара. В крайна сметка Джокович още веднъж взе подаването на нидерландеца и след затвърждаване на пробива ликува с победата след 6:2.

На 1/4-финалите Новак Джокович ще се изправи срещу достигалия за първи път до тях италианец Яник Синер, който елиминира испанеца Карлос Алкарас с с 6:1, 6:7(8), 6:3.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ