ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович (Сърбия) победи норвежеца Каспер Рууд с 3-0 (7:6 (7:1), 6:3, 7:5) в тазгодишния финал на "Ролан Гарос" при мъжете пред погледа на актьора Хю Грант, боксовата легенда Майк Тайсън, футболните звезди Килиан Мбапе, Златан Ибрахимович, Оливие Жиру и много други ВИП личности.

Така сърбинът спечели трети трофей в Париж и излезе на върха по брой титли в турнири от Големия шлем с 23, изпреварвайки с един Рафаел Надал. ​Сърбинът стана първият в историята, който има поне по три титли в турнирите от Шлема.

Успехът от утре ще качи Джокович на върха в ранглистата при мъжете. Каспер Рууд пък загуби втори пореден финал в Париж, след като миналата година бе победен от Рафаел Надал.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна кошмарно за Новак Джокович и след като допусна пробив във втория сет, сърбинът изостана с 0:3. След това играта тръгна гейм за гейм, а бившият №1 в света проби за 4:3, след което изравни. Стигна се до тайбрек, в който Джокович дръпна с 3:0, след това поведе с 5:1, за да се стигне до крайното 7:1.

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира по-добре за Джокович и той поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. След това двамата нямаха възможности за пробив и печелеха подаванията си. При 5:2 в своя полза сърбинът пропусна два сет пойнта и сервира за успех в сета при 5:3. Джокович го направи с гейм на нула за 6:3 и дръпна с 2-0.

ТРЕТИ СЕТ
Третият сет започна равностойно, като Джокович пропусна възможност за пробив при 1:1. До 5:5 всеки печелеше сервисите си, докато не се стигна до пробив за 6:5 в полза на сърбина. На гейм от победата в сета, мача и турнира сърбинът не се поколеба и приключи всичко със 7:5.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!