Новак Джокович претърпя успешна операция на коляното заради скъсан менискус. 37-годишният сърбин обясни, че хирургическата интервенция е преминала по план. Той публикува снимка пред символа на Париж - Айфеловата кула. Ноле е в компанията на щаба си и съпругата си Йелена.

Джокович се придвижва с помощта на патерици след операцията.  

Припомняме, че звездата достигна до четвъртфинал на "Ролан Гарос", но се оттегли заради тежката контузия. Той веднага беше опериран в прочутата парижка клиника "Ramsay Sante".

"През последните дни трябваше да взема някои трудни решения, след като скъсах менискуса си по време на последния мач. Все още се опитвам да осъзная какво стана, но искам да ви съобщя, че операцията мина успешно. Много съм благодарен на всички лекари, които бяха до мен, както и за невероятната подкрепа, която получих от феновете", написа Джокович към кадъра. 

"Ще направя всичко нужно за здравето си и ще се върна на корта колкото се може по-скоро. Изключително много обичам този спорт и това, което ме кара да продължа напред е желанието ми да играя на високо ниво", добавя сръбската звезда.

Както вече стана ясно, Яник Синер измества Джокович от първото място в световната ранглиста.