Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Новак Джокович е взел решение да се подложи на незабавна операция на коляното. Хирургическата интервенция ще се състои още днес, твърдят сръбските медии.

Както е известно, 37-годишният тенисист беше принуден да прекрати участието си на „Ролан Гарос“ след осминафиналите, тъй като получи контузия на дясното коляно, а прегледите показаха скъсан медиален менискус.

Заради операцията Джокера няма да може да участва на предстоящото издание на „Уимбълдън“ (1-14 юли), а възстановяването ще отнеме три седмици.

Ноле е решил да не играе на Откритото първенство на Великобритания, за да преследва голямата си цел – спечелване на златен медал на олимпийските игри в Париж (26 юли – 11 август).

Новак Джокович, който е триумфирал във всеки от турнирите от Големия шлем поне по три пъти, има само бронзов олимпийски медал. Той го печели в Пекин през 2008 г., когато на полуфиналите губи от Рафаел Надал, а в битката за третото място побеждава американеца Джеймс Блейк с 6:3, 7:6 (4).