Организаторите на „Ролан Гарос“ са виновни за контузията на коляното, която принуди Новак Джокович да се откаже от участие на турнира точно преди четвъртфиналите. Такова е мнението на много от феновете на тениса, които сериозно нападнаха домакините в социалните мрежи.

Проведените вчера медицински прегледи на 37-годишния сърбин показаха, че той има скъсан медиален менискус. Такава травма поставя под съмнение участието на Джокера на „Уимбълдън“ (1 – 14 юли) и на олимпийските игри в Париж (26 юли – 11 август). Ноле вече отстъпи първото си място в световната ранглиста на АТР, откъдето беше изместен от Яник Синер.

„Догодина подгответе по-добре корта! Джокович трябва да ви съди, животни“, написа ядосан фен на сръбския тенисист в коментар на една от официалните страници на „Ролан Гарос“ в социалните мрежи.

„Вие сте отговорни за контузията му. Каква беше пречката да намокрите корта? Да не говорим за програмата на мачовете. Заради вас игра до четири часа през нощта, а сега се правите на добри момчета и му пожелавате бързо възстановяване. Спрете с двуличното си поведение“, допълва друг, цитиран от сръбските медии.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК