Спрелият победната серия на Григор Димитров на турнира в Индиън Уелс руснал Андрей Рубльов коментира войната в Украйна след победата си над българина със 7:5, 6:2 на 1/4-финал.

Рубльов нито подкрепи, нито отрече нахлуването на армията на Путин в съседната страна и призова политиката и спортът да не се смесват.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Ние сме спортисти и искаме да се състезаваме. Всички непрестанно правим жертви в името на кариерите си. Мисля, че това е най-важното в случая. Жертваме много, за да бъдем на необходимото ниво и да имаме възможност да си вършим работата. Спортът и политиката не бива да се смесват. Надявам се, че тенисът ще покаже, че това е така, и всички заедно ще направим крачка напред", заяви руснакът в САЩ.

Той не пропусна да похвали Григор Димитров и каза, че късметът му е помогнал да победи и при евентуален мач между двамата утре, резултатът би могъл да бъде в полза на Гришо.

Рубльов се изказа много ласкаво за Рафаел Надал, срещу когото би могъл да се изправи на финала в Калифорния, определякки го кто най-велик в тениса.