Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от руснака Андрей Рубльов с 5:7, 2:6 за 1 час и 32 минути игра и отпадна на 1/4-финалите на силния турнир от сериите ATP 100 в Индиън Уелс (САЩ).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гришо търсеше второ класиране в топ 4 на тази надпревара, но не успя да се противостави на световния №7 и допусна трета загуба в петия двубой срещу него. В първия сет руснакът проби на два пъти българина, който пък само веднъж взе подаването на Рубльов. Димитров спечели първия гейм на втората част, но последваха пет на сметката на руснака след два пробива и той нямаше никакви проблеми да се класира за 1/2-финалите. Там Рубльов очаква победителя от сблъсъка между сърбина Миомир Кецманович и американеца Тейлър Фриц.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо изтърва две точки аванс в първия гейм, но въпреки това успя да вземе подаването си. Рубльов обаче отвърна с гейм на нула и изравни за 1:1. След това Димитров спаси две точки за пробив и измъкна труден гейм за 2:1. Българинът също имаше шанс да пробие съперника, но руснакът се справи с трудната ситуацията и взе подаването си за 2:2. При следващия сервис-гейм на Димитров двамата бяха много равностойни и даваха всичко от себе си. Рубльов стигна до шанс за пробив, който бе успешен и така той за пръв път поведе в резултата.

Силното представяне на руснака продължи и той затвърди пробива си, дръпвайки с 4:2. Димитров отвърна с гейм на гейм на нула за 4:3. Последваха два гейма, в които съперниците взеха подаванията си, за да се стигне до 5:4 за руснака, който сервираше за спечелване на сета. Рубльов обаче се изнерви и Гришо се възползва, регистрирайки пробив на нула за 5:5. Руснакът обаче веднага върна пробива и отново поведе - 6:5. Драмата стана пълна в следващия гейм, при който руският тенисист поведе с 40:15, но Григор изравни. 

ВТОРИ СЕТ
Българинът стартира втория сет с успешен сервис-гейм, въпреки че изоставаше с 0:30. Той се възползва от непредизвикана грешка на седмия в световната ранглиста, а впоследствие и го наказа с хубав форхенд. Рубльов също взе подаването си, а в следващия гейм получи два шанса за пробив и се възползва, повеждайки с 2:1. Руснакът затвърди пробива с убедителен сервис-гейм и в следващия за втори път в този сет взе подаването на българина, дръпвайки с 4:1.

След гейм на нула Рубльов поведе с 5:1, а Гришо сервираше за оставане в мача и изключително трудно взе втори гейм в сета, спасявайки един мачбол. Българинът се бори и в следващия гейм, в който пропусна шанс за пробив и в крайна сметка загуби сета с 2:6, отпадайки от надпреварата.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - АНДРЕЙ РУБЛЬОВ 5:7, 2:6